4 steg till kevin bacon

Som start tänkte jag publicera en liten "favorit" i repris, För någon vecka sedan var jag nämligen gästbloggare på 365 saker du kan göra. I inlägget uppmanade jag till att leka leken "4 steg till kevin bacon".

Leken går ut på att man  nämner en skådis och genom fyra steg ska man sedan nå en film som Kevin Bacon har spelat i. Ett steg är alltså att två skådisar har spelat i samma film.


Exempel:
Jag nämner Arnold Schwazenegger. 
Arnold spelar med Edward Furlong i "Terminator 2: Judgement Day" (ett steg) 
Furlong spelar med Edward Norton i "American History X" (två steg)
Norton spelar med Brad Pitt i "Fight Club" (tre steg)
Brad Pitt och Kevin Bacon spelar tillsammans i "Sleepers" (fyra steg)


Enligt Wikipedia har leken har sitt ursprung i att Kevin Bacon vid ett tillfälle påstod att han arbetat med alla i Hollywood eller, i vart fall, att dessa har jobbat med någon av de övriga. Efter detta uttalande utvecklade tre studenter från Allbright College i USA leken utifrån teorin Six Degrees of Separation. Leken fick namnet Six Degrees of Kevin Bacon där den ger utrymme för att nå Bacon i sex steg istället för fyra.  Leken finns även som brädspel och onlineversion (http://www.thekevinbacongame.com/). Observera även att någon har skapat sidan http://oracleofbacon.org/ där man kan söka på vilken skådespelare som helst och se vad han eller hon har för bacontal.

Detta kan verka knasigt till en början men när man börjar få in vanan är leken väldigt underhållande

Enjoy!


Et tu, Brutus?

Jaha, ännu en blogg? Varför detta nu då? Finns det inte tillräckligt många av dem redan? Och en om film också? Vad ska nu detta vara bra för? Ja, alla dessa frågor kan man fråga sig.

Syftet här är dock inte att kritisera filmer som folk har lagt ner massor med tid och pengar på för att skapa. Det kan alla tusentals recensenter göra istället. Nej, istället vill jag uttrycka mitt intresse med rekommendationer, inlägg och allmäna funderingar. Men jag tänker inte förneka att en och annan nördighet kommer att föreligga då och då.

Jag vill även öppna intresset för för film för just DIG. Jag vill få dig att förstå varför även filmer du tycker är kassa kan vara speciella. Kanske har vissa filmer ett väldigt viktigt grundbudskap, en talangfull skådespelare som bara syns i en biroll med fem minuters speltid eller kanske bara dialogen är väldigt välskriven. Jag vill få dig att förstå att film är en upplevelse som kan erbjuda en verklighetsflykt, ett intryck, en berättelse, en känsla....ja, ett enda stort helhetsintryck för att sammanfatta det hela. 

Men ja, kanske gör jag det bara för att få utlopp för mitt eget filmintresse...

RSS 2.0