Grönfilm?

Igår var jag på ett event med företaget Procter & Gamble som är företaget som äger ett flertal märken som gör dagligvaror (exempelvis Head & Shoulders, Gilette, Pampers, Pringles osv). Dom var listade som sjätte mest innovativa företaget i världen förra året och den senaste innovatinen som dom var stotla över var tvättmedel som gjorde att man kunde tvätta i 30 grader för att spara energi.

Länge har märken och företag konkurrerat genom att deras produkter är svanmärkta, kravmärkta, nycekhålsmärkta...ja, märkningar som säger att vi ska välja deras produkter för att dessa är bättre för oss och för våran jord. På senare tid har detta blivit ännu mer konkurrenskraftigt då vi faktiskt befinner oss i en värld som nyligen börjat tänka mer på miljön och förnybar energi. Bilar har utrustats med hybridmotorer och som tidigare nämnts så finns tvättmedel som gör allt rent i 30 grader. Även olika företag kan förbättra sitt ledningssystem så att dom kan söka olika certifieringar såsom ISO14001 eller FR2000 som visar att dom uppfyller vissa miljö- och arbetsmiljökrav.

Det absolut senaste jag hörde om var att DVD-fodral numera skall vara miljövänliga. Filmbranschen har alltså i sin distribution börjat tänka grönt? Är detta nästa steg för filmbranschen att konkurrera?

En tanke jag sedan fick var att jag funderade om man kunde ha en miljöcertifiering vid filmproduktion? Tänk om det fanns vissa riktlinjer som gjorde att en filmskapare inte lämnade ett alltför stort avtryck på miljön. Ifall man följde dessa riktlinjer skulle företaget få ha en logga där det stod "Grönfilm" på fodralen och vid biovisningar skulle en lite filmsnutt visa att filmen du ser är gjord efter miljövänliga riktlinjer. Skulle det funka?


The lone filmmaker - igen

Alltså den här killen är ett geni. Galen men bra som fan. Om ni inte vet vem jag snackar om så gå in på youtube direkt och kolla! Vi snackar alltså om Robert Hindle, the lone filmmaker.

Dock verkar han behöva hjälp. När filmen är klar kommer han behöva kunna distribuera den, och därför behöver han en fanbase.

Gå in på http://thelonefilmmaker.com/ och fyll i uppgifterna under "Please support me". Gå även in och bli hans prenumerant på youtube. Gör´t! Annars får vi sannolikt inte se någon film :(

Hemtentan klar, salstenta nästa

Så, klockan är snart halv fyra och hemtentan är klar. 6 sidor, 12 877 tecken utan mellanslag (15 413 med mellanslag). Nu vill jag nog inte sen Psycho igen på ett tag.

För att koppla av under veckan försökte jag se några andra filmer. Body of Lies av Ridley Scott var en av dom och den fungerade som bra bortkoppling av tentatänk (Är inte Ridley Scott väldigt ojämn som regissör?). Däremot såg jag också Vertigo av Hitchcock och under hela filmen täntke jag bara och jämförde med scener från Psycho. Suck, jag hoppas att jag ska kunne se fler Hitchcock filmer normalt efter detta...

Dock kan jag inte slappna av ännu, för på torsdag är det sastenta på filmhistoria fram tills 1960. Suck!

Är väldigt uppe i varv och borde sova...men somnar man måste man ju vakna och börja plugga...kanske ska se en film...? Suck...




RSS 2.0