Grönfilm?

Igår var jag på ett event med företaget Procter & Gamble som är företaget som äger ett flertal märken som gör dagligvaror (exempelvis Head & Shoulders, Gilette, Pampers, Pringles osv). Dom var listade som sjätte mest innovativa företaget i världen förra året och den senaste innovatinen som dom var stotla över var tvättmedel som gjorde att man kunde tvätta i 30 grader för att spara energi.

Länge har märken och företag konkurrerat genom att deras produkter är svanmärkta, kravmärkta, nycekhålsmärkta...ja, märkningar som säger att vi ska välja deras produkter för att dessa är bättre för oss och för våran jord. På senare tid har detta blivit ännu mer konkurrenskraftigt då vi faktiskt befinner oss i en värld som nyligen börjat tänka mer på miljön och förnybar energi. Bilar har utrustats med hybridmotorer och som tidigare nämnts så finns tvättmedel som gör allt rent i 30 grader. Även olika företag kan förbättra sitt ledningssystem så att dom kan söka olika certifieringar såsom ISO14001 eller FR2000 som visar att dom uppfyller vissa miljö- och arbetsmiljökrav.

Det absolut senaste jag hörde om var att DVD-fodral numera skall vara miljövänliga. Filmbranschen har alltså i sin distribution börjat tänka grönt? Är detta nästa steg för filmbranschen att konkurrera?

En tanke jag sedan fick var att jag funderade om man kunde ha en miljöcertifiering vid filmproduktion? Tänk om det fanns vissa riktlinjer som gjorde att en filmskapare inte lämnade ett alltför stort avtryck på miljön. Ifall man följde dessa riktlinjer skulle företaget få ha en logga där det stod "Grönfilm" på fodralen och vid biovisningar skulle en lite filmsnutt visa att filmen du ser är gjord efter miljövänliga riktlinjer. Skulle det funka?


Kommentarer
Postat av: Albin Olsson

Tyärr har det visat sig att DVD-fodralen till filmerna "Planet Earth" och "An Inconvenient Truth" innehåller både kvicksilver och uran.

2009-11-17 @ 23:13:59
URL: http://albinolsson.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0