Previews of Coming Attractions: Hösten 2010

Vad har vi att vänta oss av filmhösten? Det är väldigt svårt att säga innan man haft möjlighet att se någon av filmerna, men här kommer några jag tror att vi ska hålla utkik efter. Kanske har jag rätt, men kanske har jag fel. Vi får se.

The American (2010). Anton Corbijn har länge haft en kultstatus som fotograf och videoregissör, och har fotografer band som Joy Division, U2, Nirvana, REM och många, många fler. Dock är han en nykomling på långfilmsfronten och debuterad för bara några år sedan med Filmen Control (2007), som handlade om Ian Curtis (sångaren i Joy Division). I Control fick vi inte mycket dialog att ta på, utan snarare fick vi följa Curtis inre plågor genom exempelvis hans textskrivande och scenuppträdande kombinerat med magiskt foto. Jag hoppas att The American, med George Clooney, ska behålla samma känsla.
The Amerikan har biopremiär den 10 september i Sverige.

The Social Network (2010). David Finchers historia om Facebook och grundarna till detta stora internetfenomen. Generellt sett är jag något tveksam till historien och misstänker att den kanske blir en aning överdramatiserad, men Fincher har under 1990- och 2000-talet stått bakom några av de mest utstickande och hyllade filmerna. Seven (1995) och Fight Club (1999) är båda på IMDBs topplista (28:e och 18:e plats) och The Curious Case of Benjamin Button (2008) var nominerad till 13 oscarsstatyetter, och kammade hem tre av dem.
The Social Network har premiär den 22 oktober.

Cornelis (2010). Amir Chamdin känner vi snarare igen som frontfigur i banden Infiniet Mass och Mean Streets, men har en en lång lista med musikvideor i bagaget. 2006 långfilmsdebuterade han med filmen Om gud vill (2006) där han själv och Nina Persson (The Cardigans) spelade i huvudrollerna. 
Cornelis är givetvis historien om vår svenske trubadur Cornelis Vreeswijk, och kommer spelas av Hank-Erik Dyvik Husby, även känd som Hank Von Helvete (sångare i rockbanden Turbonegro).
Cornelis beräknas ha premiär den 22 November 2010.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0