Ännu en grindhouse faketrailer blir film

Okej, kort historia för dom som inte vet. Robert Rodriguez och Quentin Tarantino ville hylla genren Grindhouse, som går ut på att folk kunde se två b-filmer men betalade bara priset för en film. Filmerna brukade innehåll mycket våld, splatter och sexuellt innehåll, och det var inte ovanligt att vissa filmrullar saknades. Innan och mellan filmerna brukade det visas trailers för andra filmer inom grindhouse/exploitation. 

Rodriguez och Tarantino gjorde då en film (två filmer á 90 minuter) med samma just namnet Grindhouse (2007), men de två undertitlarna Death Proof och Planet Terror.  

Nu till det intressanta: Det producerades också ett antal fake-trailers just för att visas mellan filmerna. En av dessa, Machete (2010), blev film förra året och nu ska det komma ännu en. Hobo with a shootgun (2011).

Helt plötsligt har det alltså kommit en ny genre: filmer-som-från-början-skulle-vara-fake-trailers-emellan-två-filmer-för-att-hylla-en-genre-men-som-nu-blir-långfilmer-ändå-baserade-på-den-ursprungliga-fake-tralern. Intressant eller värdelöst? Bra eller anus?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0